Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

divendres, 22 de gener del 2010

AVATAR


Avatar és una pel lícula de ciència ficció nord-americana, escrita, produïda i dirigida per James Cameron i protagonitzada per Sam Worthington, Zoë Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang i Michelle Rodríguez.

ARGUMENT

Ambientada en l'any 2.154, els esdeveniments que narra es desenvolupen en Pandora, una lluna del planeta Polyphemus habitada per una raça humanoide anomenada na'vi, amb la qual els humans es troben en conflicte pel fet que un dels seus clans es troba assentat al voltant de
un gegantí arbre que cobreix una immensa veta d'un mineral molt cotitzat i que suposaria la solució als problemes energètics de la Terra.
Jake Sully, un marine que va quedar paraplègic, és seleccionat per participar en el programa Avatar, un projecte que transporta la ment dels científics a uns cossos artificials de na'vi perquè així la comunicació amb els natius resulti més senzilla. Tot i el cap científic del projecte, el coronel Quaritch, qui dirigeix la defensa de la base humana en Pandora, convenç Jake perquè li proporcioni informació sobre els nadius en cas que fos necessari recórrer a la força perquè marxin. En un principi, Jake compleix professionalment la seva missió, però s'enamora d'una de les natives, Neytiri, i s'adona que aquests mai no renunciaran a la seva terra, fent inevitable un conflicte armat, en ell haurà de decidir de quin costat està.

El pressupost oficial de Avatar va ser de 237 milions de dòlars, encara que algunes estimacions el situen entre els 280 i els 310 milions, més altres 150 milions dedicats al màrqueting.

SOBRE LA PEL·LICULA :
La pel·lícula es va estrenar el 18 de desembre de 2009 a gran part d'Europa i als Estats Units, així com a Mèxic i Paraguai, encara que en alguns països es va projectar en dates diferents, tant anteriors com posteriors, a l'estrena internacional.
Alguns d'ells van ser Perú, Bèlgica, França, Indonèsia, Jamaica i Egipte, on va poder ser vista des del 16 de desembre, mentre que a l'Argentina, Xina, Uruguai i Itàlia va ser estrenada l'1, 2 i 15 de gener.

El dia de la seva estrena Avatar va aconseguir reunir una recaptació d'aproximadament 27 milions de dòlars, augmentant aquesta xifra fins als 241 milions després del seu primer cap de setmana a la taquilla. Disset dies després que s'estrenés, es va convertir en la pel.lícula que més ràpid ha arribat a la xifra de mil milions de dòlars en recaptació i, transcorregudes tres setmanes, es va situar com la segona pel lícula amb més recaptació de tots els temps, sent només superada per Titanic (1997), també de James Cameron

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Conte enrrere per a Falles

El Parque !


Ver Parc Municipal en un mapa más grande

Qui hem visita ?

LADY | GAGA / THE FAME MONSTER !!

Contador de visitants al moment !