Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

dimarts, 11 de maig del 2010

Apolo


Apolo és un déu en la mitologia grega i romana, fill de Zeus i Leto, i germà bessó d'Àrtemis (deessa de la caça), que en èpoques posteriors va arribar a ser parcialment confós amb Helios.
Apolo ha estat reconegut com déu de la llum i el sol, la veritat i la profecia, el tir amb arc, la medicina i la curació, la música, la poesia i les arts ...
Apolo era conegut com el cap de les Muses (Musageta) i director dels seus cor. Entre els seus atributs es comptaven: cignes, llops, dofins, arcs i fletxes, una corona de llorer, la cítara (o lira) i el plectre. El trípode sacrificial és un altre dels seus atributs, representatiu dels seus poders profètics. Els Jocs pitis es celebraven en el seu honor cada quatre anys a Delfos. Els himnes cantats a Apolo rebien el nom de paeanos.
Sent jove, Apolo va matar el ferotge drac Pitó, que vivia a Delfos al costat de la font de Castalia, ja que (segons algunes versions) Pitó havia intentat violar Leto quan aquesta estava embarassada de Apolo i Artemisa. Aquesta font era la que emetia els vapors causants que l'Oracle de Delfos fes les seves profecies. Apolo va matar Pitó però va ser castigat per això, ja que Pitó era un fill de Gaia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Conte enrrere per a Falles

El Parque !


Ver Parc Municipal en un mapa más grande

Qui hem visita ?

LADY | GAGA / THE FAME MONSTER !!

Contador de visitants al moment !