Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

dimarts, 11 de maig del 2010

Posidó


A la mitologia grega, Posidó era el déu dels mars i els oceans, també el déu dels terratrèmols i els cavalls.
Posidó era un fill de Cronos i Rea, que va ser empassat per Cronos en néixer però després va ser salvat, juntament amb els seus altres germans.
La seva dona era Amfitrite.

Posidó es va enamorar d'Pèlops, un bell jove, fill de Tàntal. Va portar a Pèlops l'Olimp i li va fer el seu amant, abans fins i tot que Zeus fes el mateix amb Ganimedes. Per agrair a Pèlops seu amor, Posidó li va regalar posteriorment un carro alat, que va fer servir en la carrera contra Enomao per la mà de Hipodamia.

Posidó perseguir una vegada a Demèter. Aquesta es va transformar en una euga, i Posidó es va convertir en un semental i la va raptar. El fill de tots dos va ser un cavall, Arió.

Posidó va tenir una aventura amb Alope, la seva néta per Cerción, de la qual va néixer Hipotus. Cerción enterrar viva al seu filles però Posidó la va convertir en una font, Alope, prop d'Eleusis.

Posidó va rescatar Amimone d'un sàtir luxuriós i llavors va tenir un fill amb ella, Naupli.

Una dona mortal anomenada Tir estava casada amb Creteu (amb qui tenia un fill, Aesón) però estimava Enipeo, un déu riu. Tir perseguia Enipeo, que defugia els seus avenços. Un dia Posidó, ple de desig cap a Tir, es va disfressar com Enipeo i de la seva unió amb ella van néixer els bessons Pèlias i Neleu.

Posidó va mantenir relacions sexuals amb Medusa a terra d'un temple consagrat a Atenea. Aquest la va transformar en un monstre que va parir Crisàor i Pegaso.

I finalment després de violar Cénide, Posidó li va concedir el desig de convertir-se en home.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Conte enrrere per a Falles

El Parque !


Ver Parc Municipal en un mapa más grande

Qui hem visita ?

LADY | GAGA / THE FAME MONSTER !!

Contador de visitants al moment !